Perheen äidin sairastaminen taitaa olla lähinnä vitsi. Ainakin meillä. Neljä lasta ja äiti sairaana. Äidillä ei ole mahdollisuutta sairastaa niin kuin tilanne vaatisi. No, nyt ollaan sitten vielä tämä päivä sairaslomalla kotona ja toivutaan influenssasta kun lapset on koulussa ja eskarissa. Tai teen samalla kotoa käsin töitä :)

Muuttoasiat pyörivät koko ajan mielessä. Tämä on viimeinen kuukausi kun asumme yhtenäisenä perheenä saman katon alla. Ajatus ahdistaa aika paljon sillä niin paljon niin monen ihmisen elämässä tulee muuttumaan. Meidän kaikkien on opeteltava elämään uudestaan uudessa tilanteessa. Huomaan, että tulevan ex-mieheni kanssa ilmapiiri on taas tällä hetkellä kireä. Hän on kireä, etäinen ja vihainen. Mutta niin hän on ollut jo vuosia. Eikä tämä tuleva muuttokaan varmasti tilanteessa auta vaikka olemme päätöksemme yhdessä tehneet. Minä aloitan uuden elämäni myötä kasaamaann itseäni kasaan. Itsetuntoni on niin pakkasen puolella kuin olla vaan voi. Minä en ole kuullut positiivista palautetta varmasti kymmeneen vuoteen tulevalta ex-mieheltäni. Olen aikalailla sirpaleina itsetuntoni kanssa. Tottakai lapsiltani olen saanut kuulla kauniita asioita, mutta pelkkä lapsen suusta tuleva positiivinen ei pelkästään riitä. Tai työkaverilta saadut kehut. Tai joltakin muulta aikuiselta. Toki nekin tuntuvat mukavilta, mutta jokainen parisuhteessa elävä tarvitsisi positiivista palautetta omalta puolisoltaan. Itsekään en kyllä ole enää vuosiin antanut tulevalle exälleni positiivista palautetta, en vaan ole pystynyt. Kertoo paljon meidän suhteen tilasta. 

Niin, muuttoasioista aloin kertomaan. Hankintalista on pitkä. Olen nyt löytänyt Tori.fi:stä onneksi joitakin tosi hyviä huonekaluja, onneksi sillä rahat eivät tässä vaiheessa riittäisi uusien huonekalujen hankintaan kun talokin on myymättä eikä ylimääräistä rahaa löydy. Onneksi muutamme lähemmäksi lasten koulua joten koulumatka lyhenee. Uuden kodin ympärillä asuu lasten kavereita, joten se varmasti tulee hiukan helpottamaan tulevaa. Itse asunto on luonnollisesti askel taaksepäin verrattuna nykyiseen kotiimme. Kaikki lapset eivät saa omaa huonetta, mutta eiköhän me sopeuduta. Asunto on kuitenkin perussiisti, siellä on juuri maalattu kaikki seinät ja yläkertaankin on laitettu laminaatti. Lattialla kun on aika iso merkitys ainakin minulle. Eteistilojen ja säilytystilojen puute tuleekin olemaa varmasti iso kompastuskivi, mutta minkäs teet, pakko vain sopeutua. No, hyvä siitä tulee, tiedän :)